Aika
15622
page-template-default,page,page-id-15622,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Aika

Aika on erottamaton osa ihmisen kokemusta. Se on sisäänrakennettu tietoisuuteemme. Tapahtumat jättävät jälkiä ympärillemme ja ennen kaikkea muistiimme. Mielemme kertoo meille lakkaamatta tarinaa siitä, mitä on tapahtunut ennen, ja ennakoi, mitä on tulossa seuraavaksi.

Aristoteles; aika on muutoksen mitta. Jos mikään ei muutu, aikaa ei ole.

Tiede on onnistunut tekemään päteviä havaintoja maailmasta vain silloin, kun olemme kiinnittäneet huomiomme muutokseen.

Terävimmätkin aivot on tuomittu epäonnistumaan, kun yritämme kuvata maailmaa sellaisena kuin se on. Syy on paljolti siinä, että universumissa ei ole mitään pysyvää.
”Ehkä aika on meille juuri ajan tunne”

”Se on kärsimystä, koska meidän täytyy menettää, mitä meillä on ja mihin olemme liittyneet. Koska kaiken, mikä alkaa täytyy päättyä. Mikä saa meidät kärsimään, ei ole menneisyydessä eikä tulevaisuudessa, se on tässä, muistissamme, odotuksissamme.”

Ajan luonne. Carlo Rovelli.