Luonnonlaki
102
page-template-default,page,page-id-102,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Luonnonlaki

 Kymmenen luonnonlakia
1. Tasapainon laki.
2. Polaarisuuden eli kaksinaisuuden laki.
3. Yhdenvertaisuuden laki
4. Vastaavuuden laki.
5. Vetovoiman laki.
6. Evoluution eli kehityksen laki.
7. Syyn ja seurauksen laki.
8. Haasteiden laki.
9. Häviämättömyyden laki.
10. Hyväksymisen laki.

Luonnon lait, elämää edistävät moraaliset periaatteet ja historialliset tapahtumat ovat sellaisia kuin ovat. Eivät ne siitä riipu tunnemmeko niitä vai emme, eivät ne meidän uskomuksen kaltaiseksi muutu.

Maailmassa on n. 3 tuhatta uskontoa, mutta ne näkevät universumin keskenään yhteydessä olevana tietoisena kokonaisuutena. Ne kunnioittavat kaikissa asioissa olevaa tietoisuutta ja ymmärtävät, että kaikki luomakunnan eri olemuspuolet kietoutuvat yhteen harmoniseksi elämän kudokseksi. Monimuotoinen ja rikas henkinen perintö sisältää lukuisin eri tavoin ilmaistuna ja yleisesti ymmärrettynä käsityksen tietoisuudesta, joka loi kaiken luodun ja joka jatkaa edelleen luomistyötään ja vallitsee maailmankaikkeudessa. Jokainen ihminen kehittyessään oman henkisen matkansa aikana voi tutkia yhtä tai useampaa oppia ja löytää oman tiensä tietoisuuteen.
On olemassa kymmenen pääasiallista luonnonlakia, jotka eri ilmenemismuodoissaan muodostavat maailmanlaajuisesti henkisten ja esoteeristen opetusten perustan.

Tasapainon laki
Tasapainon laki kuvaa sitä periaatetta, että kaikkialla universumissa tietoisuuden energiat pyrkivät aina tasapainottamaan itsensä.
Polaarisuuden eli kaksinaisuuden laki
Polaarisuuden lakia kuvaa parhaiten muinainen kiinalainen käsite: jiin ja jang (feminiininen ja maskuliininen).
Kaikkialla tietoisessa universumissa vallitsee kaksinaisuus ja kuhunkin kaksinaisuuteen sisältyy aina sen vastakohta.
Kun yksilö inkarnoituu fyysiselle tasolle joko miehenä tai naisena, hän aina ilmentää molempia, mies- ja naisaspektia sekä emotionaalisella, älyllisellä että korkeammalla värähtelytasolla. Kaksinaisuus on myös ”valo” ja ”varjo”. Kun etsii tasapainoa, täytyy tunnustaa oman luonteensa sekä valo- että varjopuolet. Tämä on Buddhan ”jalo keskitie”. Jos tukee vai yhtä puolta itsessään ja hylkää toisen, tämä hylätty puoli vetää puoleensa ennemmin tai myöhemmin täydellä voimallaan. Tämän lain mukaan äärimmäisyydet muuttuvat aina vastakohdikseen.
Yhdenvertaisuuden laki
Yhdenvertaisuuden laki heijastaa sitä periaatetta, että kaikilla energioilla on ensisijainen keskus yhdessä taajuusoktaavissa. Tämä laki merkitsee, että tietoinen oppiminen koetaan kohtaamalla tai tarpeena kohdata vain ne energiat, jotka toimivat samalla taajuudella. Vertauskuvallisesti tämä voidaan verrata kouluun, jossa opetusta annetaan kehitystason mukaan tai oppilaiden iän mukaan. Sama periaate vallitsee koko universumissa ja tarkoittaa, että se tietoisuuden taso kohdataan, joka voidaan hallita ja näin oppia kokemuksesta.
Vastaavuuden laki.
Vastaavuuden laki ilmaisee, että maailmakaikkeuden periaatteet ja perusenergiat heijastuvat kaikissa universumin asioissa. Vastaavuuksia löydetään siis luodun kaikissa muodoissa. Tätä kuvaa muinainen egyptiläinen ja hermeettinen laki ”kuin ylhäällä, niin myös alhaalla”
Vetovoiman laki.
Vetovoiman laki voidaan kiteyttää Thakrayn kirjaan turhuuden markkinoilla; ”koko maailma on peili ja heijastaa jokaiselle miehelle ja naiselle takaisin heidän omat kasvonsa”. mahdollisuus kehittää itsetietoisuutta, jota tarvitaan kohti sisäistä tasapainoa siirryttäessä, heijastuu kokemuksena ulkoisissa olosuhteissa. Tätä lakia ja vastaavuuden lakia käytetään homeopatiassa, jossa ”sama parantaa saman”.
Evoluution eli kehityksen laki.
Evoluution kuvaa tietoisuuden saavuttamista yksilöllisten kokemusten kautta ja evoluutiota korkeammille värähtelytaajuuksille.
Syyn ja seurauksen laki.
Syyn ja seurauksen laki on laajennettu merkitys fysiikan laista, jonka mukaan jokainen toiminta tuottaa reaktion. Yhdistettynä tasapainon lakiin nämä reaktiot lopulta yhtenevät. Nämä molemmat lait sisältyvät karman periaatteeseen, joka edustaa tietoisen energian virtausta eikä heijasta tekojen moraalista arviointia tai arvostusta.
Haasteiden laki.
Haasteiden laki edustaa ajatusta, että haasteet kuuluvat luonnollisena osana kokemukselliseen oppimiseen ja itsetietoisuuden kehittymiseen.
Häviämättömyyden laki.
Häviämättömyyden laki kertoo energian jatkuvasta virtauksesta kaikkialla universumissa. Vaikka energian muoto saattaa muuttua, se ei koskaan häviä. Jotta tämä energiavirta tasapainottuisi elämässä, täytyy sekä antaa että saada.
Hyväksymisen laki.
Hyväksymisen laki liittyy syyn ja seurauksen lakiin; kun päätös on tehty, sen seurauksien hyväksyminen muodostaa osan oppimiskokemusta.

Kaikkien näiden luonnonlakien yläpuolella on vapaa tahto, joka on kaikkien tietoisten yksilöiden käytettävissä. Vaikka kaikki yksilöt voivat toimia vastoin mitä tahansa luonnonlakia jonkin aikaa, lait ovat lopulta voimakkaampia kuin yksilö ja ohjaavat yksilön mukautumaan tai alistumaan niiden periaatteisiin.

Tietoisen maailmankaikkeuden kokonaisuudessa pätevät luonnonlait. Fyysisen maailman värähtelytasolla ne puolestaan heijastuvat fysiikan lakeina.

1600-luvulla Isaac Newton kuvasi kolme liikkeen lakia, joita vieläkin käytetään esineiden liikkeiden laskemiseen.

Ensimmäinen liikkeen laki.
Kappaleen liike pysyy vakiona, jos siihen ei vaikuta voima.
Evoluution ja haasteen luonnonlait, jotka määräytyvät esoteeristen oppien järjestyksen ja kaaoksen lakien mukaisesti, kuvaavat sitä, että yksilö on elämän virrassa muutoksen mukana luomassa omia kokemuksiaan. jos ei salli tietoisuuden kehittyä virran mukana, jatkaa henkistä vakio-liikettä huolimatta erityisistä olosuhteista. Kaikki ovat kokeneet haasteita ja olosuhteita, jotka muodostavat itseään toistavan mallin, kunnes vihdoin hyväksyy haasteen sekä ymmärtää ja oppii sen sisältämän opetuksen ja niin ollen muuttuu.
Toinen liikkeen laki.
Kappaleen liike (kappaleen massa kerrottuna nopeudella) on suoraan verrannollinen kappaleeseen vaikuttavaan voimaan ja kappale muuttaa suuntaansa siihen vaikuttavan voiman suuntaisesti.
Tämä ilmaisee evoluution ja haasteen lain toisen puolen: mitä suurempi on henkinen tarve muuttua ja oppia, vaikkakaan tämä tarve ei olisi täysin tietoinen fyysisellä tasolla, sitä suuremmat ovat kustannukset, jos ei toimi tarpeen mukaisesti. Kun sisäinen tietämys on, että on muutettava asenteita tai elämäntapaa, ja kuitenkin sinnittelee vanhoissa tottumuksissa, sekä mentaalinen, että emotionaalinen että fyysinen hätä ja ahdistus tulee vähitellen yhtä tuskallisemmaksi kunnes on pakko antaa periksi ja tehdä muutokset.
Kolmas liikkeen laki.
Jokaista liikettä seuraa samanlainen ja vastakkainen liike.
Tämä vastaa karman luonnonlakia, tietoisuudenvirran energia-tasapainoa. Tämä voidaan ilmaista myös käyttäytymisen kultaisena keskitienä, ”tee toisille niin kuin haluat heidän tekevän itsellesi”.