Syyllisyys ja huoli
129
page-template-default,page,page-id-129,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Syyllisyys ja huoli

Jos uskotte, että syyllisyyden tunteminen tai riittävän pitkään huolehtiminen muuttaa jonkin menneen tai tulevan tapahtuman, niin te elätte jollain toisella planeetalla, jossa on erilainen todellisuus.
Syyllisyys merkitsee, että hukkaatte läsnä olevat hetkenne menneestä lamautuneena, kun taas huoli on tunne, joka lamauttaa teidät nykyhetkessä jonkin tulevan takia – usein jonkin sellaisen takia, jolle te ette voi mitään.
Koko elämän ajan hyödyttömiä tunteita ovat syyllisyys tehdystä ja huoli siitä, mitä pitäisi tehdä.
Omista virheistä oppiminen on terve ja välttämätön osa kasvamista. Syyllisyyden tunto on sen sijaan epätervettä, koska te silloin tuhlaatte nykyhetken energiaanne olemalla masentunut, järkyttynyt tai epätoivoinen jonkun menneen tapahtuman takia. Suurinkaan syyllisyyden tunto ei saa tehtyä tekemättömäksi.