Hengen anatomia
73
page-template-default,page,page-id-73,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Hengen anatomia

Lyhennelmä Caroline Myss in kirjasta Hengen anatomia

Ihmiskehossa on seitsemän energiakeskusta. Ne liittyvät metafyysisellä tavalla yhteen ja kuvaavat seitsemää kehitysvaihetta, jotka ihminen läpikäy kypsyessään. “Alat huolehtia hengestäsi yhtä paljon kuin fyysisestä kehostasi.”

Elämän tarkoitus on ymmärtää ja kehittää hengen voimaa, joka on elintärkeä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille. Tämän voiman väärinkäyttö kuluttaa henkeä ja imee elinvoimaa fyysisestä kehostamme.

Kaikki ihmiset pelkäävät hylätyksi joutumista, jonkin tai jonkun menettämistä tai petetyksi tulemista. Viha ja valhe on yhtä myrkyllistä kaikkien kehossa. Rakkaus vetää meitä kaikkia puoleensa.

Jokainen ajatus joka päähämme pälkähtää, jokainen uskomus johon luotamme, jokainen muisto jota kannamme mukanamme, muuttuu positiiviseksi tai negatiiviseksi käskyksi keholle ja hengelle.

Kaikki elämä sykkii energiaa, ja kaikki energia sisältää tietoa. Ihmisen fyysistä kehoa ympäröi energiakenttä, joka ulottuu niin kauas kuin käsivarret voi ojentaa ja koko kehon pituudelle. Se on sekä informaatiokeskus että hyvin herkkä havaintojärjestelmä, ja me olemme sen välityksellä jatkuvasti yhteydessä kaikkeen ympärillä olevaan.

Kukin biologisen järjestelmämme sisältämästä seitsemästä voiman tasosta käsittää yhden pyhän totuuden.

Pyhät totuudet sykkivät jatkuvasti sisällämme ja opastavat meitä käyttämään voimaa oikein elämässämme. Ne ovat osa energiajärjestelmää jo meidän syntymän hetkellä.

Pyhien totuuksien loukkaaminen heikentää sekä henkeä, että fyysistä kehoa, ja niiden kunnioittaminen vahvistaa hengen ja fyysisen kehon voimaa. Energia on voimaa, ja meidän kehomme tarvitsee energiaa; siispä kehomme tarvitsee voimaa.
Henkinen kasvu.
Chakrat, sefirot ja sakramentit kertovat voiman käyttämisestä ja henkilökohtaisen voiman haltuun ottamisesta hitaasti voimistuvassa prosessissa.

Ensimmäisellä tasolla me esimerkiksi opimme, että meillä on ryhmäidentiteetti ja saamme voimaa osana perhettä. Seuraavalla tasolla me yksilöidymme ja opimme hallitsemaan energiaa aikuisina. Hiljalleen opimme hallitsemaan mieliämme, ajatuksiamme ja henkeämme.

Jokainen tehty valinta, aiheutui se, uskosta tai pelosta, ohjaa henkeä. jos ihmisen pelkoa ajaa pelko, pelko palaa hänen energiakenttäänsä ja kehoonsa. Jos ihminen ohjaa henkeään uskossa, armo palaa hänen energiakenttäänsä ja hänen biologinen järjestelmänsä voi hyvin.

Kukin teko luo karmaa. Tietoiset teot luovat hyvää karmaa, pelon tai negatiivisuuden aiheuttamat teot luovat huonoa karmaa.

Me olemme samanaikaisesti sekä ainetta että henkeä. Voidaksemme ymmärtää itseämme ja pysyä terveinä sekä ruumiillisesti että henkisesti, meidän on ymmärrettävä, miten aine ja henki vaikuttavat toisiinsa.

Hengellisillä perinteillä on kolme totuutta, jotka ne jakavat intuitiivisen parantamisen periaatteiden kanssa.
1.    Hengen voiman väärinkäyttö aiheuttaa seuraamuksia kehoon ja elämään.
2.    Kukin ihmisolento kohtaa sarjan haasteita, jotka koettelevat hänen uskollisuuttaan taivaalle. Näissä kokeissa ihmisen jokin fyysinen voimanlähde tuhoutuu, ja hän kohtaa varallisuuden, perheen, terveyden tai maallisen vallan menetyksen.
3.    Jotta voisi parantaa väärinkäytöstä hengelle aiheutuneet vahingot, ihmisen on oltava valmis irrottautumaan menneestä, puhdistamaan oma henkensä ja palaamaan nykyhetkeen.
Ihmisellä on kehossa seitsemän eri voimakeskusta. Nämä keskukset ovat elämän energian virtausten ratkaisevia säätimiä. Ne edustavat tunne-elämänkerran fyysisiä varastoja. “Kokemus muuttuu kehoksi”.

Seitsemän voiman astetta opastavat meitä käyttämään ja ymmärtämään paremmin henkilökohtaista voimaamme. Kukin näistä energiakeskuksista sisältää yleismaallisen henkisen opetuksen, joka ihmisen on opittava, jotta voisi kehittyä ylemmälle tietoisuuden asteelle.

Chakrajärjestelmä on kuvaus ihmisen aikuistumisesta seitsemän selkeästi erillisen vaiheen kautta. Kussakin vaiheessa ihminen alkaa ymmärtää paremmin omaa voimaansa ja henkistä voimaa, sillä kukin chakra edustaa henkistä opetusta tai haastetta, jota kaikki ihmiset kohtaavat.

Kun ihminen oppii chakran opetuksen, hän saa voimaa ja itsetuntemusta jotka siirtyvät häneen henkeensä ja siirtävät häntä eteenpäin polulla kohti henkistä tietoisuutta.

Kehon ja hengen seitsemän pyhää totuutta:
1.    Kaikki on yhtä
2.    Kunnioittakaa toisianne
3.    Kunnioita itseäsi
4.    Rakkaus on jumalainen voima
5.    Anna tahtosi jumalan haltuun
6.    Etsi vain totuutta
7.    Elä tässä hetkessä
Kun näitä totuutta käyttää itsetutkiskeluun, voi määritellä, mihin menettää voimaa, ja noutaa henkensä takaisin, kun on tunnistanut, mitä totuutta ei ole noudattanut.

Ensimmäinen chakra:
Heimovoima.
– opetukset, jotka liittyvät materiaaliseen maailmaan

Toinen chakra:
Ihmis- suhteiden voima.
– opetukset, jotka liittyvät seksuaalisuuteen, työhön ja fyysiseen haluun

Kolmas chakra:
Henkilökohtainen voima, minä
– opetukset, jotka liittyvät egoon, persoonallisuuteen ja itseluottamukseen

Neljäs chakra:
Emotionaalinen voima, rakkaus
– opetukset, jotka liittyvät rakkauteen ja anteeksiantoon

Viides chakra:
Tahdon voima
– opetukset, jotka liittyvät tahtoon ja itsensä ilmaisemiseen

Kuudes chakra:
Mielen voima, selkeys
– opetukset, jotka liittyvät mieleen, intuitioon, ymmärrykseen ja viisauteen

Seitsemäs chakra:
Henkinen yhdyssiteemme, yhtenäisyyden tuntu kaikessa luodussa
– opetukset, jotka liittyvät henkisyyteen

Nämä seitsemän henkistä opetusta opastavat ihmisiä kohti suurempaa tietoisuutta.

Kaikki on yhtä. Kaikki fyysiset ja emotionaaliset ovat illuusiota. Selvitä aina energiamerkitys ja toimi sen mukaan.

Mietiskele päivittäin ja kiinnitä tietoisesti huomiosi kuhunkin chakraasi alkaen ensimmäisestä edeten ylöspäin. Keskittyessäsi:
1. Kysy itseltäsi: “menetänkö energiaa?” Jos menetän, mikä pelko vetää voimaa kehoni tästä osasta? Hengitä syvään ja irrota tietoisesti energia kyseisestä pelosta.
2. Pyydä suojaavaa energiaa kyseisen chakran henkisiltä suojelijoilta, sefiroteilta tai sakramentilta.
4. Asetu tietoisesti chakran energiaan ja tunne, kuinka energiatoiminnan laatu nousee chakran alueella.

Etene chakrojen läpi ja keskity seuraaviin asioihin:
Ensimmäisessä chakrassa keskity sefira shekhinan energiaan ja tunne yhteytesi kaikkeen elämään. Keskity kasteen sakramentin symboliseen merkitykseen ja siunaa elämä, jota olet suostunut elämään, ja perhe, sekä omasi että laajempi yhteys, joka muodostaa elämäsi.

Toisessa chakrassa keskity sefira jesodin energiaan ja tunne energia, jonka olet luovuttanut tältä kehon alueelta luomistyöhön. Jos energiasi on saastunut – täynnä negatiivisuutta ja pelkoa – tutki tarkoitusperiäsi. Muistuta itseäsi ehtoollisen sakramentin energiasta: näe kuinka jokaisella ihmisellä elämässäsi on korkeampi tarkoitus. Jos et näe tätä jumalaista tarkoitusta selkeästi, pyydä energiaa, jotta voisit nähdä läpi illuusioiden, jotka hallitsevat sinua.

Kolmannessa chakrassa keskity sefirotien netsah ja hod energiaan, eheyteen ja kestävyyteen. Arvioi oma käytöksesi ja oletko tinkinyt kunniasi suhteen. Jos olet, mieti kunnian merkitystä ja pyydä apua voidaksesi pitää kiinni omasta kunniantunnostasi. Muistuta itseäsi konfirmaation sakramentista, että olet luvannut itsellesi kunnioittaa omaa arvokkuuttasi.

Neljännessä chakrassa keskity shefira tif`´eretin energiaan, rakkauden ja myötätunnon energiaan. Arvioi, kuinka hyvin jaat rakkautta muille ja itsellesi, mukaan lukien se rakastava energia joka sisältyy anteeksiantamiseen. Keskity siihen, miten olet huolehtinut itsestäsi ja kuinka hyvin kunnioitat symbolista valaa avioliitossa itsesi kanssa.

Viidennessä chakrassa keskity sefirotien hesed ja gevura energiaan, armon ja tuomion energiaan, ja arvioi omien ajatustesi laatu muiden ihmisten ja itsesi suhteen. Arvioi se, mitä olet puhunut muille, ja jos olet puhunut vahingollisia sanoja, lähetä positiivista energiaa näille ihmisille. Jos olet valehdellut, tunnusta tietoisesti, että olet toiminut toisia pettääksesi, ja tutki sisällä olevaa pelkoa, joka aiheuttaa petollisia toimia. Tämä on sovituksen sakramentin energian käyttämistä. Pyydä Valoa valaisemaan pelkoasi ja antamaan sinulle rohkeutta olla jatkossa toimimatta samalla tavoin negatiivisesti.

Kuudennessa chakrassa keskity sefirotien hokhoma ja bina energiaan, jumalan viisauden ja ymmärryksen energiaan, ja jatka päivittäisen elämäsi arviointia. Pyydä viisautta ja ymmärrystä tilanteisiin, joiden suhteen tunnet itsesi hämmentyneeksi tai pelokkaaksi. Muistuta itseäsi papiksi vihkimisen sakramentin lupauksesta: kullakin meistä on erityinen lahja annettavaksi tälle
elämälle ja kukin meistä ohjataan väistämättä oikealle polulle.

Elämänsä tarkoituksesta ei voi erehtyä.
Seitsemännessä chakrassa keskity sefira keterin energiaan, yhteyteesi jumalaan, ja sairaiden voitelun sakramenttiin, ja suorita keskeneräiset asiat tietoisesti loppuun ja irrottaudu niistä. Salli jumalan energian saapua mieleesi, kehoosi ja henkeesi, ja hengitä tuota energiaa itseesi.

Voimme selvitä kaikista ongelmistamme henkemme voimalla, se on Jumalan lupaus.

Tämän itsetutkiskelun kautta voi kehittää kyvyn lukea energiaa ja tuntea intuitiivista johdatusta. Tämän kyvyn kehittäminen vaatii päivittäistä harjoitusta – kriisien aikana jopa joka tuntisia. Tämä yksinkertainen tietoisuuden teko yhdistettynä tietoiseen sitoumukseen oppia kokemastaan heikentää pelkoa ja vahvistaa henkeä.

Sakramentti on rituaali; jossa kutsutaan pyhä voima ihmisen sieluun. Sakramentit asettavat meille symboliset tehtävät jotka meidän tulee täyttää kasvaessamme kohti henkistä kypsyyttä tai parantuessamme.

Ne kuvaavat selkeästi, mitä meidän tulee elämän päävaiheissa, jotta osoitamme hyväksyvämme henkilökohtaisen vastuun, joka henkisesti kypsän ihmisen on otettava. Sakramentit ovat myös tekoja jota meidän odotetaan tekevän, sen lisäksi, että ne ovat meille suoritettuja rituaaleja. Ne edustavat voimia, joita meidän on tarkoitus suoda muille, ja voimia joita saamme toisilta.

Seitsemän sakramenttia ja niiden symbolinen merkitys:
Kaste: saada tai antaa armon ilmaus, joka edustaa kiitollisuutta omasta elämästä fyysisessä maailmassa.
Ehtoollinen: saada tai antaa armon ilmaus – leipänä ja viininä – joka edustaa pyhää yhteyttä jumalan kanssa ja elämään vaikuttavien ihmisten kanssa.
Konfirmaatio: saada tai antaa armon ilmaus, joka vahvistaa yksilöllisyyttä ja itseluottamusta.
Avioliittoon vihkiminen: saada tai antaa armo, kun tekee pyhän liiton itsensä kanssa symbolisesti tunnustaen ja kunnioittaen perustarvetta rakastaa itseään ja huolehtia itsestään, jotta voisi täysin rakastaa toista.
Sovituksen sakramentti: eli syntien tunnustaminen: saada tai antaa armo puhdistaakseen henki negatiivisista tahdon toimista.
Papiksi vihkiminen: saada tai antaa armo tehdä palvelus polusta pyhä.
Sairaiden voitelu: saada tai antaa armo päättää keskeneräiset asiat ai vain kuoleman edellä vaan myös osana päivittäistä elämää, ja siten sallia eläminen tässä hetkessä.

Nämä seitsemän henkilökohtaisen vihkimyksen vaihetta edustavat syntymässä saatuja voimia, joita meidän on tarkoitus toteuttaa.

Jos ihmisen itseluottamus on heikko, hän ei voi toimia intuitiivisten impulssien mukaan, koska hän pelkää liikaa häviämistä. Intuitio, kuten mietiskely, voi olla erittäin tehokasta, mutta vain jos ihmisellä on riittävästi rohkeutta ja henkilökohtaista voimaa seurata loppuun sen antamaa johdatusta.
Johdatus vaatii toimintaa, mutta se ei takaa turvallisuutta.

Me mittamme menestystämme oman mukavuutemme ja turvallisuuden mukaan, maailmankaikkeus mittaa menestystämme sillä, kuinka paljon olemme oppineet.

Sisäinen voimistuminen siirtää ihmisen painopisteen ulkoa sisälle – se on merkki henkisestä siirtymästä.

Karma muodostuu tekemiemme valintojen energiasta ja niiden fyysisistä seurauksista. Negatiiviset valinnat saavat aikaan sen, että tilanne toistuu, jotta oppisimme, miten tehdä positiivisia valintoja.

Kun opimme opetuksen ja teemme positiivisen valinnan, tilanne ei enää toistu, koska henkemme ei ole enää yhteydessä negatiiviseen valintaan, joka opetuksen aiheutti. “ympäri käydään yhteen tullaan “.

Valehteleminen vahingoittaa sekä kehoa, että henkeä, koska ihmisen energiajärjestelmä luokittelee valheen myrkyksi. Sekä henki, että keho vaativat rehellisyyttä ja lahjomattomuuttaan menestyäkseen. Ihmisen täytyy päästä eroon kaikista aiheuttamistamme totuuden vääristelyistä.

Syntien tunnustaminen merkitsee, että tunnistamme oman vastuumme siitä, minkä olemme luoneet, ja ymmärrämme valinneemme väärin. Energian termein tämä rituaali vapauttaa henkemme tuskallisesta oppimiskierrosta, ja ohjaa meidän elämän luovien, positiivisten energioiden luo.

Koska tahdon keskus toimii sydämen ja mielen energioiden välissä, meidän on kuunneltava molempia toimiaksemme tasapainoisesti. Mielen energia antaa voimaa ulkoiseen maailmaan, ja sydämen energia antaa voimaa sisällemme.

Elämä alkaa muuttua lähes heti päätöksen jälkeen seurauksena siitä vallasta, joka on läsnä kiihkeän valinnan hetkellä.

Totuuden erottaminen illuusiosta on enemmän mielen kuin aivojen tehtävä. Aivot hallitsevat fyysistä kehoa, ja mieli komentaa energiakehoa, eli yhteyttä ajatuksiin ja käsityskykyyn. Aivot ovat fyysinen instrumentti, jonka kautta ajatus muuttuu toimeksi.

Ihmisellä, joka on saavuttanut objektiivisen sisäisen tilan, on niin täydellinen itseluottamus, että ulkoisilla vaikutteilla ei ole valtaa hänen tietoisuudessaan. Tällainen mielen ja minän selkeys on todellisen viisauden ydin.

Intuitio, jota sanotaan kuudenneksi aistiksi ei ole ihmiselle lahja, se on meillä jokaisella olemassa, se on itseluottamukseen perustuva kyky. Intuitio on myös yksi selviytymiskeino.

Suurin tahdon teko, johon voimme sijoittaa henkemme, on valita elämä seuraavien sääntöjen mukaan.
1.    Älä tuomitse
2.    Älä odota mitään
3.    Luovu tarpeesta tietää, miksi käy niin kuin käy
4.    Luota siihen, että elämän odottamattomat tapahtumat ovat eräs henkisen johdatuksen muoto
5.    Ole riittävän rohkea tehdäksesi valinnat, jotka sinun on tehtävä, hyväksy se, mitä et voi muuttaa, ja ole niin viisas, että tiedät näiden eron.

Joskus “muutos on jatkuvaa” tuntuu viholliselta, joka on pyyhkäissyt onnellisen osan elämästä pois. Silloinkin yksinäinen vaiheemme päättyy ja uusi elämänvaihe alkaa. “Muutos on jatkuvaa” on myös lupaus, jonka mukaan tulee aina uusi alku.

Tietoisuus tarkoittaa kykyä jättää vanha taakse ja hyväksyä uusi täysin tietoisena siitä, että kaikki päättyy aikanaan.

Kriisi alkaa yleensä siitä, että ihminen tiedostaa, että elämästäpuuttuu tarkoitus ja päämäärä, eikä hän voi poistaa tunnetta muuttamalla ulkoisia tekijöitä. Hän tuntee syvää kaipausta ja tavalliset ratkaisut ei riitä.
Ihmisillä jotka ovat henkisessä kriisissä, on tunne, jokin yrittää herätä heidän sisällään, he eivät vain tiedä mikä.

1. Vallankumous.
Itseluottamuksen kehittäminen vaatii yhä suurempaa vallankumousta tai monia pieniä vallankumouksia, jossa alamme erottua ryhmän ajatuksista ja perustamaan omaa käsitystämme arvovallasta. Henkistä kypsyyttä ei mitata ihmisen mielipiteiden oppineisuudella, vaan niiden aitoudella ja rohkeudella, jota vaaditaan niiden ilmaisemiseen ja niistä kiinni pitämiseen.
2. Sisäänpäin kääntyminen.
Sisäänpäin kääntymisen vaiheessa me arvioimme ulkoista maailmaan sen suhteen, kuinka hyvin se vastaa tarpeisiimme.
3. Narsismi.
Vaikka narsismilla on huono maine, tarvitsemme joskus sen energiaa kehittäessämme vahvaa itseluottamusta.
4. Kehitys.
Ihmiset, jotka pystyvät pitämään kiinni periaatteistaan, omanarvontunnostaan ja uskostaan ilman, että joutuisivat tekemään energiakompromisseja, ovat sisäisesti kehittyneitä.

Symbolinen näkökyky sisältää kuudennen aistin, eli intuition, jonka avulla voi tuntea yhteydet kaikkien elävien energiajärjestelmien välillä.

Seuraavat ohjeet antavat aloituskohdan epäpersoonallisen mielen kehittämiselle ja symbolisen näkökyvyn oppimiselle.
•    Tee itsesi havainnoimisesta tapa ja pyri tiedostamaan mihin uskot ja miksi.
•    Pidä mielesi avoinna ja opi tiedostamaan, milloin mielsi on “sulkeutumassa”.
•    Myönnä, että puolustautumisasenne on yritys estää uutta ymmärrystä tulemasta henkiseen kenttääsi.
•    Hyväksy, että kaikilla tilanteilla ja ihmissuhteilla on symbolinen merkitys, vaikka et voisikaan ymmärtää mikä.
•    Avaudu vastaanottamaan johdatusta ja ymmärtämään uusi asioita unissasi.
•    Pyri vapautumaan kaikista ajatuksista, jotka edistävät itsesääliä, vihaa tai jotka panevat syyn tapahtumista toisen ihmisen niskoille.
•    Harjoittele objektiivisuutta. Tee päätöksesi perustuen viisaimpaan arvioon, johon kunakin hetkenä kykenet. Älä pyri johonkin tiettyyn lopputulokseen.
•    Älä tuomitse ihmisiä ja tilanteita, äläkä sitä onko tehtävä suuri ja tärkeä. Muistuta itseäsi koko ajan korkeammasta totuudesta, että et mitenkään voi nähdä kaikkia tiettyyn tilanteeseen liittyviä yksityiskohtia, etkä voi päätellä toimiesi vaikutusta pitkällä tähtäimellä.
•    Opi tunnistamaan, milloin jokin pelko vaikuttaa sinuun. Irrottaudu saman tien kyseisestä pelosta tarkkailemalla sen vaikutusta mieleesi ja tunteisiisi. Tee sen jälkeen ne valinnat, jotka heikentävät pelon vaikutusta.
•    Irrottaudu kaikista arvoista, jotka tukevat uskomusta, että menestys elämässä tarkoittaa tiettyjen päämäärien saavuttamista. Menestyminen on itsekontrollia ja kykyä oppia elämän tuomista haasteista. Kuvittele menestys energiavoimaksi, ei fyysiseksi voimaksi.
•    Toimi sisäisen johdatuksesi mukaisesti ja luovu tarpeesta saada “todisteita” siitä, että sisäinen johdatuksesi on aitoa. Mitä enemmän haet todisteita, sitä todennäköisemmin niitä et löydä.
•    Pidä huomiosi nykyhetkessä – älä elä menneessä tai huolehdi tulevasta. Opi luottamaan enemmän siihen, mitä et voi nähdä, kuin siihen, mitä näet.

Ihmisen tarkoitus on:
Elää on omien henkisten ihanteiden mukaisesti.
Elää kultaisen säännön mukaisesti jokaisena elinhetkenään.
Elää kukin ajatus pyhänä rukouksena.

Pyhät kirjoitukset ovat meissä.
Me sisällämme jumalan.
Me olemme jumala.
Me olemme kirkko, synagoga, ashram.

Meidän täytyy vain sulkea silmämme ja tuntea sakramenttien, sefirotien, chakrojen energia voimamme alkulähteenä – energiana, joka antaa voimaa kehollemme.