Valitse tunteesi
15374
page-template-default,page,page-id-15374,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Valitse tunteesi

Moni uskoo, että jokin ulkoinen asia tai ihminen tekee toisen onnettomaksi, mutta se ei pidä paikkaansa. Ihminen tekee itsensä onnettomaksi, niiden ajatusten takia, joita itsellä on toisista ihmisistä ja asioista.
Vapaaksi ja terveeksi persoonaksi tuleminen edellyttää sitä, että ihminen oppii ajattelemaan eri tavalla. Kun ihminen pystyy muuttamaan ajatuksiaan, uusia tunteita alkaa tulla esiin, ja ihminen on astunut ensimmäisen askeleen tiellä persoonalliseen vapauteen.
Esimerkiksi: “jonkun kuolema ei tee teitä onnettomaksi, sillä ette voi olla onneton, ennen kuin te kuulette kuolemasta, niin että teitä ei tee onnettomaksi kuolema, vaan se mitä itse sanotte itsellenne tuosta tapahtuneesta. Tai hirmumyrskyt ovat masentavia? Jos olette masentunut hirmumyrskystä, se johtuu siitä, että te ajattelette hirmumyrskystä sellaista, joka masentaa teitä.” Tai:
– “sinä teet minut vaivautuneeksi…toisin sanottu…minä teen itseni vaivautuneeksi”.
– “sinä loukkaat tunteitani…toisin sanottu…sain itseni tuntemaan itseni onnettomaksi”.
– “hän todella ärsyttää minua…toisin sanottu…minä ärryn aina kun vain joudun hänen lähelleen”.

Miksi pitäisi valita masennus, ahdistus, menneestä murehtiminen tai tulevaisuudesta huolehtiminen? Voitte testata itseänne sillä, että rupeatte tietoisesti murehtimaan, huolehtimaan tai masentumaan ja katsotte mitä saatte aikaan? Ei yhtään mitään.

Tässä hetkessä eläminen on merkityksellistä. Jokapäiväiset valinnat ja päätökset vaikuttavat hetkeen ja huomiseen. Terve vastuuntunto ja oppiminen on, että et tule koskaan tietämään tarkkaan päätöksiesi kaikkia yksityiskohtia, miten ne vaikuttavat tulevaisuudessa. Ihminen voi menneisyydestä oppia esim. tekemistään virheistään, että ei enää toista niitä.