Terveys
135
page-template-default,page,page-id-135,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Terveys

Tietoisesti tai tiedostamatta teemme kokoajan valintoja terveytemme puolesta tai sitä vastaan. Valitsemme mitä syömme, mihin aikaan käymme nukkumaan, mihin aikaan heräämme, millaista henkistä ravintoa nautimme, miten sovitamme elämämme luonnon ja maailmankaikkeuden rytmeihin.

Sanotaan, että taivaankappaleet vaikuttavat yhtälailla kuin perintötekijät, sosiaalinen ympäristö tai ajatuksemme. Voimme kuitenkin muuttaa syntymässä saamaamme lähtöasetelmaa, korjata tekemisiämme tai tekemättä jättämisiämme sekä muuttaa huonoja ajatustottumuksiamme.

Hyvä terveys voi olla luonnonlahja jollekulle, mutta useimmat meistä joutuvat tekemään sen eteen työtä. Kun otamme vastuun omasta terveydestämme, huomaamme, että perinteisellä koululääketieteellä ei ole meille kovinkaan paljon annettavaa.

Esim. Maailman vanhin terveystiede Ayurveda meitä ottamaan vastuun omasta terveydestämme ja antaa paljon käyttökelpoisia keinoja ja tietoa terveyden ylläpitämiseen. Se kattaa laaja-alaisesti terveydenhoidon eri osa-alueet: diagnoosin, ennaltaehkäisyn, hoidon, ja joiltain osin kirurgian. Ayurvedan avulla kuka tahansa voi oppia kotikonstein hyvän terveyden ylläpitämisen. Lääkäriä ei tarvita, kun sairaudet osataan ehkäistä kotikonstein. Vanhan itämaisen perinteen mukaan lääkärille maksettiin siitä, että ihmiset pysyisivät terveinä.