Uskonnot-Huijausta
15829
page-template-default,page,page-id-15829,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Uskonnot-Huijausta

Uskonto – maailman suurin huijaus?

Kun tarkastelet maailmaa objektiivisesti ja rationaalisesti huomaat, että vallan huipulla olevat instituutiot ovat valehdelleet meille vuosikausia. Miksi uskot, että uskonto ei ole yksi niistä?

Uskontojen kautta tukahdutetaan ihmisten älyllisiä pyrkimyksiä ja korvataan järjen käyttö ideologisella vallalla. Esimerkiksi kristinusko tarjoaa pelastusta, mutta tosiasiassa se on estänyt monia ihmisiä elämästä täysipainoista elämää ja johdattanut heitä oman elämänsä kadottamiseen. (Lähde: Jukka Hankamäki)

Historian alkuhämäristä uskonnot ovat tuoneet enemmän tuskaa, kärsimystä, ruumiita ja iloa enemmän kuin mikään poliittinen ideologia kuten kommunismi, kapitalismi tai fasismi. Ne ovat yksi maailman nerokkaimpia huijauksia mitä ihmiskunta on konsanaan keksinyt.

Lähtölaukaus kristinuskolle oli vuoden 325 Nicaean kokous, jossa laillistettiin  kristinuskon asema keisari konstantinoksen johdolla. Taustalla olivat sellaiset syyt kuten kansan yhtenäisyyden heikkeneminen mitä eivät pystyneet lujittamaan käytännönläheiset alkuperäiset jumalat.

Kristinusko siis lähti nousuun ainoastaan poliittisista syistä. Sen oli ensisijaisesti pyrittävä lujittamaan hallitsevan luokan valtaa ja omaisuutta ja kontrolloimaan laajoja ihmismassoja. Tässä uskonto on onnistunut erinomaisen hyvin. Joidenkin ihmisten elämää ohjaavat vieläkin satoja vuosia sitten kirjoitetut myytit ja uskomukset, joka on erittäin surullista kun ottaa huomioon sen alkuperän.

Ihmisillä on ympäristön muovaama luontainen tarve kuulua johonkin, olemmehan laumaeläimiä. Tätä uskonto on pyrkinyt käyttämään hyväkseen ja keksinyt jumalan, joka asuu taivaissa, on keksinyt käskyn, joiden rikkomisesta seuraa helvetti ja hän kuitenkin rakastaa sinua.

Ja tämä on erittäin julmaa. Miksi tarvitaan uskontoa yhdistymiseen? Uskonnot eivät edes yhdistä ihmisiä vaan jakavat heitä: hyviin ja pahoihin, väärä- ja oikeauskoisiin, juutalaisiin, kristittyihin ja muslimeihin. Lista on loputtoman pitkä. Uskonto rajoittaa meidän kykyä tuntea empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka eivät kuulu ”meihin”.

Tämän lisäksi uskonto rajoittaa meitä toteuttamasta mielihalujamme ja saavat meitä tuntemaan syyllisyyttä normaaleista taipumuksistamme. Mieleen tulevat esimerkiksi käsitys homoseksuaalisuudesta, alkoholista, uhkapeleistä ja ruokavaliosta.

On naurettavaa, että ihmiset oikeuttavat tälläiset vapauden riistot perustuen ikivanhoihin kirjoituksiin ja myytteihin. Loputtomiin kieltoihin luulisi olevan joku aukoton ja looginen selitys – totuus. Totuutta pitää tietää, totuutta pitää etsiä ja lopulta totuus vapauttaa. Uskonnot eivät perustu totuuteen vaan tulkinnanvaraisiin ”pyhiin” teksteihin, jotka sisältävät sellaisia asioita, että jos niitä ei perusteltaisi uskonolla useat tulkitsisivat ne mielisairaudeksi.

Uskonnollisten kirjoituksien ja ennustuksien rakenne on sama: ne ovat niin tulkinnanvaraisia ja epäselviä, että samasta lauseesta voi vetää monta eri johtopäätöstä. Näin niitä ei voi todistaa vääräksi, koska aina voidaan viitata toiseen yhteyteen. Tästä syystä esim. kristillinen kirkko on jakautunut moniin eri suuntiin; on katolilaisuutta, mormoneja, ortodokseja, luterilaisia jne.

Litteämuotoisesta maapallosta aurinkokeskeiseen universumiin; käsityksemme maailmasta muuttuu koko ajan. Opimme uusia asioita, todistamme vanhat vääriksi ja teemme uusia oivalluksia. Uskonto estävät meitä jatkuvaan kehitykseen kahlitsemalla meidät omiin sääntöihin, jossa ei ole tilaa kehitykselle ja oppimiselle. Se on vakava este ihmiskunnan niin henkiselle kuin fyysiselle kehitykselle.

Ainoa asia mihin kannattaa uskoa on vapaus olla uskomatta mihinkään. Tietysti tämä tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on oikeus uskoonsa. Eivätkä ne ole läpeensä pahoja vaan ne sisältävät monia hyviä arvoja, kuten lähimmäisenrakkaus, moraali, eettisyys ja käsitys oikeudenmukaisuutta. Mikään näistä ei kuitenkaan edellytä uskontoa.

Tiedämme nyt, että tsunameja eivät aiheuta jumalat vaan mannerlaattojen liikkumiset. Paholaiset eivät aiheuta sairauksia, vaan virukset ja bakteerit, joita voidaan hoitaa modernilla lääketieteellä. Samoin myös uskonnot kuuluvat menneisyyteen.

Lähde:
Elias Rintamäki
24.2.2010