Kokemus ja työ
96
page-template-default,page,page-id-96,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Kokemus ja työ

Mitä työ on? Kaikki toiminta on työtä. Mitä laajempi on ihmisen toimintakokemus eri alueilta, sitä suuremmaksi kehittyy yhteenvetokyky eri osa- alueiden syy-seuraus suhteista sekä niiden riippuvaisuussuhteista toisiinsa. Siksi kaikki työ on arvokasta.

Kuka paljon tekee se paljon kokee, se myöskin paljon oppii. Toiminta on myös siis kokemusperäisen viisauden oppimista.

Me olemme kiinni niissä arvoissa jotka kulloinkin vastaavat kehitystasoamme. Siten myös työmme ja toimintamme on kehitystasoamme vastaavaa. Vähä vähältä opimme keräämään kehittymisemme kannalta oleellisia kokemuksia ja tekemään työtä elämää ymmärtäen. Opimme ottamaan laajempia kokonaisuuksia huomioon ja tajuamaan oman riippuvaisuuden kokonaisuudesta.

Työ eli toiminnan kautta mahdollistamme kehittymisemme. Oma kehittymisemme riippuu uskosta toimintaamme. Usko omaan kykyyn oppia ja kehittyä on kaiken avain. Omaan toimintaa uskominen avaa ihmiselle lähes rajattomat mahdollisuudet toimia. Kaikki toiminta tähtää aina laajemman ja laajemman kokemuspiirin haltuunottoon. Ihminen erikoistuu aina vain syvemmälle, kunnes on alan mestari. Kehityksen edetessä syntyy monilahjakkuuksia, jotka ovat suveneereja useilla alueilla. Se että koemme jonkin toiminnan haasteena itsellemme, johtuu pitkälle siitä, että tarvitsemme kehityssykäyksiä voidaksemme kehityskutsumuksen hoitaa.

Jos emme herää johtamaan itseämme elämän suunnitelman mukaisesti, meitä johdetaan kohtaloomme itse sitä tiedostamatta. Tyhjä tila täyttyy aina, jos tahtomme malja ei ole täynnä omaa tahtoamme, kohti elämän kannalta oikeaa suunnitelmaa, silloin se on täynnä toisen tahtoa,  joka kuljettaa meitä kuin lastua laineilla. Voimme olla elämämme laivan kapteeneita, tai matkustajia, jotka menevät sinne minne kapteeni päättää. Emme kuitenkaan ”matkustaja-tilassa” ymmärrä kapteenin päätöksiä laivan kurssista.