Sota- Rauha
15830
page-template-default,page,page-id-15830,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Sota- Rauha

Maailmassa ratkaisukeskeinen ja ennaltaehkäisevä toiminta on vaillinaista.
Syy ja seuraus.
Pahuus ja kaaos on seurausta tietämättömyydestä.
Kaikki tieto ja taito on olemassa sekä näiden eri viisausoppien, tieteiden osaajia yllin kyllin. Miksi niitä ei käytetä?
Ukrainan sodan lännen pakotestrategia voi kostautua?
Milloin lapsesta tulee paha aikuinen. Onko “ryssä- tai muslimi lapsi” erilainen kuin toiset lapset maailmassa?
Keinot maailman rauhaan olisi olemassa mutta kansakuntien tietämättömyys on “syvää”. Ihmisen onnellisuuden arvot ovat säilyneet vuosisadoista toiseen samanlaisina, mutta päättäjien teot näyttää vain erkaannuttavan ihmiset tästä.

Kun oli korona, kaikenmoiset “pakotteet” astuivat voimaan aiheuttaen valtavia menetyksiä moneen toimialaan niin yrityksille ja sitä kautta myös työntekijöille, kuluttajille. Oliko kaikki pakotteet tarpeellisia jotka jättivät pysyvät jäljet ympäri maailmaa? Media paasas seurauksista, ei juuri ollenkaan ennaltaehkäisystä.

Sama Ukrainan sota, pakotteista kärsii tavalliset ihmiset, yritykset aiheuttaen vihaa ja tämän seurauksia. Pakotteet ei lopeta Ukrainan sotaa, vaan päinvastoin, seurauksena se voi tuoda sodan kotiovellemme.

Molemmissa tapauksissa ei ymmärretä ihmisen käyttäytymistä, syy ja seurauksen tapahtumien kulkua. Syyn ja seurauksen lain vuoksi maailmassa ei oikeasti ole kaaosta, vaan ihmismielessä on vain liian vähän tietoa ja viisutta. Kaaos on seurausta tietämättömyydestä. Jos syyt ja seuraukset alkavat mennä sekaisin, syntyy kehäpäätelmiä ja vääriä tulkintoja. Päättäjien ja vallanpitäjien tietämättömyys, kypsymättömyys aiheuttaa kaaosta, sotia, väkivaltaa, pahuutta. Miten valtion päämiesten neuvotteluita valmistellaan, kontrolloidaan, analysoidaan? Moniko valtion päämies on pätevä tehtävässään?
Vertaus puurot ja vellit sekaisin kuvaa esim. kun parisuhteessa menee tunteet, ajattelu ja toiminta sekaisin, seuraus ja syy voi pahimmillaan olla esim. murha, väkivalta. Tunne on oikea, molemmat rakastaa, mutta kypsymättömyys aiheuttaa väärän seurauksen, toiminnan ja teon.

Venäjän kansan historia on erittäin raskas ja surullinen. Miten paljon valtion päämiehet ovat kautta aikain auheuttaneet kärsimyksiä omalle kansalleen. Mitä tämä surujen luettelo opettaa meille? Meille se viittaa siihen, että venäläiset ei pelkää sanktioiden aiheuttamaa tavaroiden puutetta. Historiallisesti mikä tahansa poliittinen ja taloudellinen taistelu yhdisti Venäjän ja sen kansan, erityisesti yhteisen vihollisen edessä. Vihollista edusti perinteisesti länsi. Siperiassa turvallisuussäännöt ovat elämän ja kuoleman kysymys. Yksi niistä on sitä, että karhulle jätetään aina pakotie. Karhu on erityisen aggressiivinen haavoittuneena, nurkassa ja suojelee pentujaan. Venäjän kansakuntaa edustava haavoittunut karhu ei ole poikkeus.

Rauhan tavoittelu vaatii ennaltaehkäiseviä toimia, mitkään rukoilut, mielenosoitukset, pakotteet jne. ei auta. Ratkaisukeskeinen ja ennaltaehkäisevä toiminta auttaa. Tieteellinen, eettinen ajattelutapa tarkoittaa kykyä pohtia sekä yhteisöllisten että omien arvojen kautta mikä on oikein ja väärin. Lait ja eettiset normit auttavat ratkaisujen tekemisessä, mutta vastuu omista ratkaisuista on kannettava itse. Kun yhteiskunnassa demokratia ei toimi, eli äänestäjillä puuttuu viisaus, kyky arvioida asioita ja seuraus on, että valtion päättäjät on mitä sattuu, niin mututuntumalla sitä saa mitä tilaa, Trumppeja, Putineita jne.

Milloin lapsesta tulee paha ihminen? Tieteissä on vastaus tähänkin asiaan, millainen lapsen ympäristön ja auktoriteettien pitäisi olla. Lapsen oikean kasvuympäristön turvaaminen olisi tehokasta ennaltaehkäisyä. Uskonnot ja kaikki harhaopit pitäisi lopettaa, kuten myös sotavarustelu.