Idea
82
page-template-default,page,page-id-82,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Idea

Kaikki ihmiset pystyvät luovaan toimintaan.

Tartu ajatukseen.
Uudet ajatukset ovat nopeita välähdyksiä. Jollet nopeasti tartu niihin, ne voivat kadota ikuisiksi ajoiksi.
Ihmiset jotka todella haluavat kehittää luovuuttaan, ovat oppineet havaitsemaan uudet ajatukset, arvostavat näitä, ja heti niiden vilahdettua tajunnassa ymmärtävät painaa ne mieleensä.
Etsi haasteita.
Uusia ajatuksia voi saada hankkiutumalla tilanteisiin, joissa on todennäköistä epäonnistua. Yllättävää, epäonnistuminen voi olla luovuuden lähde – kunhan sitä käyttää järjestelmällisesti hyväkseen. Epäonnistuessamme yleensä ryhdymme kokeilemaan uusia toimintamalleja, joka on juuri luovuuden kannalta olennaista. Myös ratkaisemattomat ongelmat edistävät luovuutta.
Hanki kokemuksia.
Mitä enemmän ja mitä monipuolisempaa tietoa sinulla on, sitä suurempi on myös luova potentiaalisi. Lukemattomat edistysaskeleet ovat sen ansiosta, että keksijöillä on ollut kokemuksia monelta alalta.
Hae virikkeitä.
Voi edistää luovuutta ympäröimällä itsesi monenlaisilla ärsykkeillä. Vielä tärkeämpää on, että ärsykkeet vaihtuvat riittävän usein. Monipuoliset ja uudenlaiset ärsykkeet edistävät monipuolisten ja uudenlaisten ajatusten syntymistä.
Myös vuorovaikutus voi edistää luovuutta. Esimerkiksi aivoriihen tehokkuus perustuu siihen, että se altistaa osallistujat monenlaisille ärsykkeille. Toisaalta se voi myös ehkäistä luovuutta saattamalla osallistujat alttiiksi moitteille ja kritiikille.

Työtapa, jossa toimitaan vuoroin yksin ja vuoroin ryhmässä, tuottaa kaksi kertaa niin paljon ideoita kuin tavallinen aivoriihi. Miksi? Koska luovuus on aina yksilöllinen prosessi. Kun luovuutemme lisääntyy, meidän on entistä helpompi löytää ratkaisuja arjen pikku ongelmiin.

Meidän suurin osa jokapäiväisestä elämästämme perustuu intuitioon. Jos esimerkiksi sanomme jonkin väitteen olevan looginen, tarkoitamme, että väite tuntuu meistä oikealta. Valitettavasti esimerkiksi kouluissa ei hyväksytä arvaamista, kun päinvastoin sitä pitäisi kannustaa.