Tuotteistaminen
139
page-template-default,page,page-id-139,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Tuotteistaminen

Tuotteistaminen tarkoittaa palvelujen tai hyödykkeiden kehittämistä niin pitkälle, että tulos on tehokkaasti tuotettavissa, markkinoitavissa ja myytävissä.

Tuotteistajan tavoite on määritellä ja konkretisoida tuotteen tai palvelun hyödyt niin, että asiakaskin ne ymmärtää.

Samalla tarkoitus on asemoida palvelu oikein, hinnoitella se kannattavasti ja monistaa se markkinoille tehokkaasti.

Yksi tärkeimpiä tuotteistushankkeen tavoitteita on muokata palvelu myyntikelpoiseksi. Siksi myyjän varustaminen myynnin välineillä ja prosesseilla on yleensä oleellinen osa tuotteistushanketta.

Tuotteistamisen esimerkki.
Menet nälkäisenä ravintolaan ja kerrot haluavasi lounasta. Kysyt tarjoilijalta, mitä hän suosittelisi tänään. Tarjoilija vastaa: “Meillä on tarjolla lihaa, kalaa, viljaa, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja maitotuotteita. Lisäksi maustehyllystä löytyy jos jonkinlaista. Kokkimme osaa tehdä ihan mitä tahansa. Mitä saisi olla?”

Toimiiko organisaatiosi myyjä samoin? Joutuuko hän – tarjoilijamme tavoin – sysäämään tuotekehitysvastuun asiakkaalle? Eikö hänen tehtävänsä olisi tarjota ammattilaisen valmiiksi tuotteistamia annoksia etukäteen huolellisesti laaditulta ruokalistalta?

Tuotteistaminen siirtää osaamista asiantuntijoidesi aivoista yrityksesi taseeseen. Siten se kasvattaa suoraan liiketoimintasi arvoa.

Ostamisen pahin este on epävarmuus. Tuotteistettu palvelu on asiakkaan näkökulmasta riskittömämpi. Siksi hänen on helpompi ostaa.

Kun tuotteistat, asiantuntijasi pääsevät eroon puuduttavista rutiineista. He saavat kehittää osaamistaan ja tuottavat enemmän hyötyä asiakkaillesi.

Vasta hyvin tuotteistetusta palvelusta on merkkituotteeksi. Vahvan merkkituotteen kate on kilpailijoitaan parempi.