Ihmisoikeudet
15748
page-template-default,page,page-id-15748,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Ihmisoikeudet

Millaista vahvuutta huokuisimmekaan jos pyrkimyksenämme olisi kannatella toinen toistemme erinomaisuutta. Sitä nimittäin on meissä jokaisessa.

Ihmisten luokittelu hyviin ja pahoihin, värillisiin ja värittömiin, likaisiin ja puhtaisiin tai uskonnollisiin ja uskonnottomiin jättää ikävää jälkeä. Jokainen ihminen kuuluu johonkin vähemmistöön ja kokee aika ajoin toiseutta ja vierautta. Yhtälailla jokaisen ihmisen unelmana on saada tunnustusta omasta arvokkuudestaan.

Maailmansotien jälkeen 196 maailman maata päätti yhdessä sopia kuinka tällä planeetalla ihmistenvälinen yhteiselo sujuu. Syntyi ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus, jonka mukaan ”kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” Siinä se on. Mieltä ylevöittävää ja varmasti tavoittelemisen arvoista?

Arto O Salonen