Tunneäly
137
page-template-default,page,page-id-137,bridge-core-2.9.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-28.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Tunneäly

Tutkimusten mukaan älykkyysosamäärä muodostaa vain parikymmentä prosenttia onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä. Loppu 80 % riippuu muista tekijöistä joita voidaan sanoa tunneälyksi. Tunneälyn tärkeimpiä osatekijöitä.

Tietoisuus.
Tunneälyn kulmakivi on omien tunteidensa tunnistaminen. Ihmiset, jotka ovat varmoja tunteistaan ja tunnistavat ne heti niiden herätessä, hallitsevat elämäänsä paremmin kuin muut.
Tietoisuuttaan omista tunteistaan voi kehittää opettelemalla ymmärtämään vaistonvaraisia reaktioitaan. Intuitiot ovat ihmisen tahdosta ja tietoisuudesta riippumattomat.
Mielialan sääntely.
Hyvän ja pahan tuulen vaihtelu on elämän suola ja kasvattaa luonnetta. Tasapaino on kuitenkin tässä erittäin tärkeää. Emme useinkaan voi vaikuttaa siihen, milloin tunnekuohu meidät yllättää.
Voimme kuitenkin itse ratkaista, kuinka kauan tuo tunne vaikuttaa.
Motivointi.
Itseluottamuksen ja innostuksen ylläpitäminen on kaiken onnistumisen edellytys. Motivoinnin perusteena täytyy olla selkeät tavoitteet ja optimistinen perusasenne eli vankka luottamus omiin kykyihin.
Mielitekojen hallinta.
Erittäin tärkeää tunteiden hallinnassa on kyky hillitä mielitekonsa jonkin päämäärän saavuttamiseksi.
Sosiaaliset taidot.
Kyky tietää, miltä toisesta tuntuu, on olennaisen tärkeää niin työssä, perheen parissa kuin ystävyyssuhteissakin.

Lähetämme tunneviestejä ja otamme niitä vastaan lähes huomaamattamme.